PISTÁCIOVÁ ROLÁDA BEZ MOUKY

Hodnocení (0)
Doba přípravy
30 min
Galerie
Na těsto
Náplň
Na ozdobu

Oddělíme žloutky od bílků - přidáme do nich špetku soli 🧂a vyšleháme z bílků tuhý sníh. Žloutky vyšleháme se sladidlem do pěny, přidáme mandlovou mouku a nakonec jemně vmícháme sníh z bílků 🥚

Těsto naneseme na plech 30x40cm vyložený pečícím papírem a pečeme cca 15 min na 180 stupňů do zezlátnutí. Roládu ihned po vytažení z trouby zarolujeme a můžeme zabalit do vodou navlhčené utěrky, aby byla více vláčná.

Na krém si vyšleháme tvaroh, zakysanou smetanu, pistachio twister, poté přidáme med, vanilku a citronovou kůrou 🍋

Studenou roládu uvnitř promažeme krémem (2 lžíce si necháme stranou), posypeme 1/2 sekaných pistácií a zarolujeme. Poté potřeme roládu zvenku a posypeme zbytkem pistácií a bílou čokoládou. Necháme uležet v lednici pár hodin, nejlépe však přes noc. ❄️

Dobrou chuť 👌

 

Recept by blogerka Míša  IG : miniefit👩🏼‍🍳

Pro přidání recenze se musíte přihlásit do svého účtu. Pokud účet nemáte, můžete se registrovat.

Zpět na recepty