PISTÁCIOVÁ ROLÁDA BEZ MOUKY
30 min

-
•
100 g mandlová mouka
-
•
50 g kokosového cukru
-
•
špetka himalájské soli
-
•
5 ks středních vajec
-
•
100 g Pistachio twister
-
•
250 g pevný tvaroh v alobalu
-
•
150 g zakysaná smetana
-
•
50 g medu
-
•
1/2 vanilkový lusk
Oddělíme žloutky od bílků - přidáme do nich špetku soli 🧂a vyšleháme z bílků tuhý sníh. Žloutky vyšleháme se sladidlem do pěny, přidáme mandlovou mouku a nakonec jemně vmícháme sníh z bílků 🥚
Těsto naneseme na plech 30x40cm vyložený pečícím papírem a pečeme cca 15 min na 180 stupňů do zezlátnutí. Roládu ihned po vytažení z trouby zarolujeme a můžeme zabalit do vodou navlhčené utěrky, aby byla více vláčná.
Na krém si vyšleháme tvaroh, zakysanou smetanu, pistachio twister, poté přidáme med, vanilku a citronovou kůrou 🍋
Studenou roládu uvnitř promažeme krémem (2 lžíce si necháme stranou), posypeme 1/2 sekaných pistácií a zarolujeme. Poté potřeme roládu zvenku a posypeme zbytkem pistácií a bílou čokoládou. Necháme uležet v lednici pár hodin, nejlépe však přes noc. ❄️
Dobrou chuť 👌
Recept by blogerka Míša IG : miniefit👩🏼🍳
Pro přidání recenze se musíte přihlásit do svého účtu. Pokud účet nemáte, můžete se registrovat.



