VEGAN PAŘENÉ BUCHTY S ČOKOLÁDOU

Hodnocení (0)
Doba přípravy
35 min
Počet porcí
12 ks
Galerie

 

V 100 ml vlažného mandlového mléka 🥛 rozmícháme droždí, 10 g hladké mouky a 10 g cukru. Směs necháme 15 minut odstát. Ve velké míse smícháme obě mouky, zbytek cukru a sůl. 🥣 Přidáme kvásek a zbytek vlažného mléka. Těsto vypracujeme rukama nebo mixérem tak, aby bylo hladké a přestalo se lepit na mísu. Rukama to trvá asi 15 minut a mixérem 10 minut 🤲🏻

Těsto následně necháme 1 hodinu kynout pod utěrkou při pokojové teplotě. 🍚 Po vykynutí těsto vyválíme na tloušťku asi 1,5 cm a pomocí poháru vykrojíme cca 12 částí / buchtiček. Polovinu naplníme džemem (nebo čerstvým ovocem) a druhou polovinu naplníme mandlově-kokosovým čokoládovým máslem. Spojením okrajů vytvoříme kulky 🥠

Mezitím v hrnci zahřejeme vodu pod pařák. Buchty budeme napařovat ve skupinkách po 3 – 4 přibližně 15 minut. Podáváme s grankem, vegan rozpuštěným máslem a extra mandlově-kokosovým čokoládovým máslem. 🍫

Recept by blogerka Annamária  IG : annamaria_bi­lasova👩🏼‍🍳

Pro přidání recenze se musíte přihlásit do svého účtu. Pokud účet nemáte, můžete se registrovat.

Zpět na recepty