Makovo mandlový závin
Hodnocení (0)
Doba přípravy
70 min
70 min
Počet porcí
12 ks
12 ks
![](/katalog-obrazku/produkt-594/detail-1325-makovo-mandlovy-zavin.jpg)
Galerie
Kvásek
-
•
1 čl kokosového cukru
-
•
1 čl hladké špaldové mouky
-
•
20 g čerstvého droždí
-
•
50 ml vlažného mandlového mléka
Těsto
-
•
50 g kokosového cukru
-
•
300 g hladké špaldové mouky
-
•
Špetka himalájské soli
-
•
40 g řepkového oleje
-
•
100 ml vlažného mandlového mléka
Náplň
-
•
50 g kokosového cukru
-
•
2 pl mandlového másla
-
•
2 čl skořice
-
•
1 nastrouhané jablko
-
•
300 ml mandlového mléka
-
•
150 g mletého máku
K potření
-
•
1 čl vody
-
•
1 čl jablečného octa
Postup:
1. Nejprve si připravíme kvásek. Smícháme vlažné mléko, droždí cukr a mouku. Promícháme a necháme odpočívat pod utěrkou 15 minut, aby kvásek zvětšil svůj objem 🥣
2. Do kvásku následně přidáme všechny zbylé ingredience na těsto a vypracujeme hladké těsto. Necháme kynout pod utěrkou na teplém a tmavém místě 1 hodinu (minimálně však půl hodiny).
3. Mezitím si připravíme náplň. Do hrnce dáme mák, cukr a zalijeme mlékem 🥛 Směs vaříme cca 15 minut. Na konci do ní přimícháme nastrouhané jablko, skořici a mandlové máslo. Necháme vychladnout.
4. Těsto vyválíme do obdélníku na tloušťku asi 0,5 cm. Rozetřeme náplň, ale kraje necháme volné. Kraje následně podehneme a zavineme.
5. Troubu předehřejeme na 200 stupňů 🔥 a plech vyložíme pečícím papírem. Za tu dobu závin podkyne.
6. Potřeme octem smíchaným s vodou a dáme péct do trouby na 15 minut. Potom teplotu snížíme na 170 stupňů a pečeme dalších 10 minut.
Dobrou chuť 😊
Recept by blogerka Annamária IG : annamaria_bilasova👩🏼🍳
Pro přidání recenze se musíte přihlásit do svého účtu. Pokud účet nemáte, můžete se registrovat.
Nejnovější recepty
![Přečíst článek](/katalog-obrazku/produkt-594/detail-nahled.jpg)
![Přečíst článek](/katalog-obrazku/produkt-593/detail-nahled.jpg)
![Přečíst článek](/katalog-obrazku/produkt-590/detail-nahled.jpg)
![Přečíst článek](/katalog-obrazku/produkt-575/detail-nahled.jpg)
Nejoblibenější recepty