KOLÁČ SE SLANÝM KARAMELEM A TVAROHEM

Hodnoceni (0)
Doba přípravy
75 min
Počet porcí
10 ks
Galerie
Suroviny na těsto :
suroviny na krém :
suroviny na karamel :

POSTUP :

Na začátku si vyrobíme slaný karamel. Do hrnce se silnějším dnem nasypeme cukr a při mírné teplotě a za stálého míchání vařečkou ho necháme zkaramelizovat. Pozor, karamel má velmi vysokou teplotu a ulpívá na kůži, proto při neopatrnosti hrozí popálení. Jakmile se cukr změní na karamel, přidáme máslo. mícháme, dokud se máslo nerozpustí. Přilijeme smetanu a ztvrdlý cukr za stálého míchání opět rozvaříme. Výsledný smetanový karamel můžeme ještě přecedit přes drátěný cedník.

V misce vyšleháme bílky s cukrem do tuha, přídáme žloutky a už jen jemně zašleháme. Následují suché suroviny – ty už jen ručně promícháme se směsí. Nadýchanou směs vlijeme do 24 cm formy kterou vysteleme pečícím papírem a upečeme na 160 stupňů 45 minut v předem předpečené troubě. Kontrolujeme špejlí.

Mezitím si uvaříme puding podle návodu a necháme vychladnout ( po vychladnutí stále mícháme, aby nevznikly hrudky ). Přidáme tvaroh, creamcheese a dosladíme. Jakmile korpus vychladne, rozřežeme na 3 části. Na spodní natřeme trochu krému, naskládáme na kolečka pokrájený banán a potřeme vrstvou karamelu. Dáme druhý korpus – postup opakujte. Přikryjeme posledním korpusem a natřeme zbytkem krému i trochu po bocích koláče. Celý koláč necháme cca 2 hodiny v lednici.

Vršek ozdobíme slaným karamelem a loupanými mandlemi. Necháme ještě chvilku odpočinout v lednici a můžeme se pustit do ochutnávání :)

 

Recept by blogerka Ivči IG: ivaness_f

Pro přidání recenze se musíte přihlásit do svého účtu. Pokud účet nemáte, můžete se registrovat.

Zpět na recepty