ČOKOLÁDOVO AVOKÁDOVÝ CHEESECAKE
30 min
8
293 Kcal / 1 porce
-
•
40 g mandle natural
-
•
60 g ovesné mouky
-
•
20 g kokosový olej
-
•
20 g slunečnicových semínek
-
•
80 g datlí
-
•
30 g kešu ořechů
-
•
1/2 čl skořice
-
•
20 g kokosový olej
-
•
40 g kakaové hmoty
-
•
200 g kokosový krém
-
•
2 pl javorového sirupu
-
•
šťáva z limetky
-
•
2 ks avokáda
-
•
mandle natural
-
•
ovoce dle chuti
Spodní část dortové formy si vyložíme papírem. Kešu ořechy a slunečnicová semínka rozmixujeme v mixéru přidáme mandlový krém, ovesnou mouku, datlovou pastu, rozpuštěný kokosový olej, skořici a rozmixujeme tak, aby se všechny složky propojily. Těsto by mělo být mírně lepivé. 🍯
TIP : Datlovou pastu bychom měli před mixováním vyndat z ledničky a nechat cca 1 hodinu aby změkla 👌
Následně těsto utlačíme lžicí nebo hrníčkem na dno dortové formy a dáme ztuhnout do lednice. ❄️
Před tím než si začneme chystat krém, rozpustíme kakaovou hmotu ve vodní lázni a odstavíme bokem. Avokádo zbavíme slupky a pecky, dáme do mixéru společně s limetkovou štávou a rozmixujeme do hladka. Přidáme trochu sladidla, kokosový olej, kokosový krém, rozpuštěnou kakaovou hmotu a důkladně promícháme dokud nedostaneme celistvou hladkou směs. 🥑
Formu vyjmeme z chladničky, krém rovnoměrně rozvrstvíme po těstě a uhladíme dohladka. Nakonec ozdobíme mandlovými lupínky a ovocem. Hotový cheesecake vložíme do lednice na několik hodin, aby si odpočinul. 🍰
Dobrou chuť 🙂
Recept by blogerka Annamária IG : annamaria_bilasova👩🏼🍳
Pro přidání recenze se musíte přihlásit do svého účtu. Pokud účet nemáte, můžete se registrovat.
Makovo mandlový závin
14.08. 2023
Chocolate banana bread
08.06. 2023
Velikonoční bábovka
03.04. 2023
Nepečený Oreo cheesecake
09.12. 2022