MANDLOVO-KARAMELOVÉ KOSTKY
90 min
14 ks
POSTUP:
Na kostky si nejprve připravíme datlový karamel. Datle dáme do mísy a zalijeme horkou vodou. Necháme je 10 minut namáčet. Vodu slijeme, ale ponecháme si ji k pozdějšímu použití. Datle si usušíme a dáme do mixéru spolu s mandlovým máslem a trochou vody, ve které se datle namáčeli. Mixér pustíme na plný výkon. Během mixování hmotu několikrát setřeme od okrajů mixéru. Datle mají tendenci se lepit a mohly by tak v krému zůstat nerozmixované kousky. Dle potřeby můžeme přidat vodu. Konečná konzistence je hladký lepivý krém. Přendáme si jej z mixéru do misky a dáme chladit.
Do mixéru si nyní dáme mandlovou mouku, mandlové máslo, trochu právě umixovaného datlového karamelu a vodu, ve které se namáčely datle. Stačí tak 2–3 lžíce. Rozmixujeme na hladké těsto, do kterého už jen vmícháme nasekané vlašské oříšky. Vezmeme si menší formu/pekáček/misku obdélníkového tvaru a vyložíme ji potravinovou fólií. Na dno formy rovnoměrně upěchujeme mandlovou krustu. Dáme na 30 minut do mrazáku. Poté na krustu vlijeme datlový karamel a dáme opět a 30 minut do mrazáku.
Mezitím si ve vodní lázni rozpustíme kakaovou hmotu. Pekáček vyndáme z mrazáku a obsah pokrájíme na kostky. Díky tomu, že jsme pekáček vyložili potravinovou folií nám půjdou kostky snadno vyndat ven. 1/2 kostek ponecháme jen tak a 1/2 kostek namáčíme v rozehřáté kakaové hmotě. Všechny kostky poklademe vlašským ořechem. Uchováváme v chladu.
Cukroví je bez cukru a bez lepku, a přesto dokonalé!
Recept by blogerka Barča z ZPEKACKU.CZ
Pro přidání recenze se musíte přihlásit do svého účtu. Pokud účet nemáte, můžete se registrovat.
Makovo mandlový závin
14.08. 2023
Chocolate banana bread
08.06. 2023
Velikonoční bábovka
03.04. 2023
Nepečený Oreo cheesecake
09.12. 2022





