LAHODNÉ DOMÁCÍ NANUKY - BANÁN/ČOKO/KOKOS/ARAŠÍD
přes noc min
8 ks
-
•
2 pl ořechového kešu másla
-
•
4 pl kokosového mléka
-
•
250 g nízkotučného tvarohu
-
•
3 ks sladších banánů
-
•
½ banánu nakrájeného na kolečka
-
•
čokoláda - malé kousky
-
•
1 pl lískooříškového másla
-
•
2 čl nepraženého kakaa
-
•
1/3 základní směsi
-
•
hrst mrazem sušených malin
-
•
2 lžíce kokosového krému
-
•
1 hrst strouhaného kokosu
-
•
1/3 základní směsi
-
•
4 pl arašídového másla
-
•
špetka skořice
-
•
1/3 základní směsi
Postup :
Nejdříve si připravíme základní směs. 3 sladké banány si rozmačkáme a vyšleháme v mixéru spolu s nízkotučným tvarohem, kokosovým mlékem a kešu máslem. Tak nám vznikne základ pro přípravu dalších zmrzlin. Tuto směs si rozdělíme rovnoměrně do 3 misek.
Do první misky přidáme k předpřipravenému základu 2 lžičky kakaa, 1 lžíci lískooříškového másla a také pořádně nasekanou vysokoprocentní čokoládu. Té však jen trochu. Pořádně promícháme, aby se nám lískooříškové máslo se směsí hezky spojilo. Vezmeme si 2 tvořítka na nanuky a po jednotlivých lžících do nich vléváme kakaovo – oříškovou směs. Já dávám vždy 2 lžíce směsi, poté vložím 2 kolečka nakrájeného banánu a znovu doliju kakaovo-oříškovou směsí, než tvořítka zcela naplním. Takto dáváme minimálně na 2 hodiny mrazit.
Do druhé misky přidáme 2 lžíce kokosového krému, hrst strouhaného kokosu a takto společně umixujeme v mixéru, dokud se nám kokosový krém s ostatními ingrediencemi nespojí. Přidáme mrazem sušené maliny a už jen ručně promícháme. Vzniklou směsí naplníme 2 tvořítka na nanuky a dáme mrazit minimálně na 2 hodiny.
Do třetí misky přidáme špetku skořice a promícháme. Do 2 tvořítek na nanuky dáváme po 2 lžících skořicové směsi do každého tvořítka, poté 1 lžíci arašídového másla, opět 2 lžíce skořicové směsi a zase 1 lžíci arašídového másla. Pokud nám zbyla skořicová směs, můžeme jí ještě nalít na vrstvu arašídového másla. Dáme mrazit opět minimálně na 2 hodiny do mrazáku.
Já nechávám nanuky v mrazáku asi tak 3–4 hodiny, abych měla jistotu, že budou opravdu zmrzlé a hned tak se mi neroztečou.
Tvořítka vyndáme z mrazáku. Buď si je necháte chvilku povolit a pak zkoušíte zmrzlinu z formiček vytáhnout. Mne toto moc nešlo, proto jsem nahřála vršky tvořítek pod proudem vlažné vody. Tvořítka pak povolila sama a zmrzlinu jsem krásně vytáhla.
Teď už si zmrzlinu nazdobíme. Přelila jsem každý nanuk trochou ořechového kešu másla a pak už nazdobila kokosem, mrazem sušenými malinami a nasekanými vlašskými ořechy.
Dobrou chuť :)
Recept by Barča z IG: zpekacku.cz_food_art
Pro přidání recenze se musíte přihlásit do svého účtu. Pokud účet nemáte, můžete se registrovat.
Makovo mandlový závin
14.08. 2023
Chocolate banana bread
08.06. 2023
Velikonoční bábovka
03.04. 2023
Nepečený Oreo cheesecake
09.12. 2022
