Lyofilizované ovoce (Ovoce sušené mrazem)
Co je to lyofilizované ovoce? Lyofilizace je proces sušení ovoce mrazem. Ovoce je nejdříve prudce zamraženo a následně sušeno při nižším tlaku, kde se voda z ovoce mění v páru a ovoce si tak zachovává svou přirozenou strukturu, barvu, vůni a především nutriční hodnotu včetně všech vitamínů a minerálů obsažených v čerstvém ovoci. Prostě vše, co je v čerstvém ovoci najdete i v lyofilizovaném ovoci.
Jaké jsou možnosti použití? Lyofilizované ovoce můžete křupat jen tak na svačinu, přidat do snídaní, jogurtů, zmrzlin, do čaje. Lyofilizované ovoce je skvělé také na pečení a vaření.
Jste příznivcem zdravého stravování? Pak je pro vás lyofilizované ovoce (ovoce sušené mrazem) tou správnou volbou. Doporučujeme se podívat také na lahodný ořechový krém, chutné ořechové tyčinky a oříšky.