LAHODNÉ DOMÁCÍ NANUKY - BANÁN/ČOKO/KOKOS/ARAŠÍD
přes noc min
8 ks

-
•
2 pl ořechového kešu másla
-
•
4 pl kokosového mléka
-
•
250 g nízkotučného tvarohu
-
•
3 ks sladších banánů
-
•
½ banánu nakrájeného na kolečka
-
•
čokoláda - malé kousky
-
•
1 pl lískooříškového másla
-
•
2 čl nepraženého kakaa
-
•
1/3 základní směsi
-
•
hrst mrazem sušených malin
-
•
2 lžíce kokosového krému
-
•
1 hrst strouhaného kokosu
-
•
1/3 základní směsi
-
•
4 pl arašídového másla
-
•
špetka skořice
-
•
1/3 základní směsi
Postup :
Nejdříve si připravíme základní směs. 3 sladké banány si rozmačkáme a vyšleháme v mixéru spolu s nízkotučným tvarohem, kokosovým mlékem a kešu máslem. Tak nám vznikne základ pro přípravu dalších zmrzlin. Tuto směs si rozdělíme rovnoměrně do 3 misek.
Do první misky přidáme k předpřipravenému základu 2 lžičky kakaa, 1 lžíci lískooříškového másla a také pořádně nasekanou vysokoprocentní čokoládu. Té však jen trochu. Pořádně promícháme, aby se nám lískooříškové máslo se směsí hezky spojilo. Vezmeme si 2 tvořítka na nanuky a po jednotlivých lžících do nich vléváme kakaovo – oříškovou směs. Já dávám vždy 2 lžíce směsi, poté vložím 2 kolečka nakrájeného banánu a znovu doliju kakaovo-oříškovou směsí, než tvořítka zcela naplním. Takto dáváme minimálně na 2 hodiny mrazit.
Do druhé misky přidáme 2 lžíce kokosového krému, hrst strouhaného kokosu a takto společně umixujeme v mixéru, dokud se nám kokosový krém s ostatními ingrediencemi nespojí. Přidáme mrazem sušené maliny a už jen ručně promícháme. Vzniklou směsí naplníme 2 tvořítka na nanuky a dáme mrazit minimálně na 2 hodiny.
Do třetí misky přidáme špetku skořice a promícháme. Do 2 tvořítek na nanuky dáváme po 2 lžících skořicové směsi do každého tvořítka, poté 1 lžíci arašídového másla, opět 2 lžíce skořicové směsi a zase 1 lžíci arašídového másla. Pokud nám zbyla skořicová směs, můžeme jí ještě nalít na vrstvu arašídového másla. Dáme mrazit opět minimálně na 2 hodiny do mrazáku.
Já nechávám nanuky v mrazáku asi tak 3–4 hodiny, abych měla jistotu, že budou opravdu zmrzlé a hned tak se mi neroztečou.
Tvořítka vyndáme z mrazáku. Buď si je necháte chvilku povolit a pak zkoušíte zmrzlinu z formiček vytáhnout. Mne toto moc nešlo, proto jsem nahřála vršky tvořítek pod proudem vlažné vody. Tvořítka pak povolila sama a zmrzlinu jsem krásně vytáhla.
Teď už si zmrzlinu nazdobíme. Přelila jsem každý nanuk trochou ořechového kešu másla a pak už nazdobila kokosem, mrazem sušenými malinami a nasekanými vlašskými ořechy.
Dobrou chuť :)
Recept by Barča z IG: zpekacku.cz_food_art
Pro přidání recenze se musíte přihlásit do svého účtu. Pokud účet nemáte, můžete se registrovat.



