LAHODNÉ DOMÁCÍ NANUKY - BANÁN/ČOKO/KOKOS/ARAŠÍD

Hodnoceni (0)
Doba přípravy
přes noc min
Počet porcí
8 ks
Galerie
banánová zmrzlina :
čokoládová zmrzlina :
Kokosová s malinami :
Arašídová zmrzlina :
Na ozdobení :

Postup :

Nejdříve si připravíme základní směs. 3 sladké banány si rozmačkáme a vyšleháme v mixéru spolu s nízkotučným tvarohem, kokosovým mlékem a kešu máslem. Tak nám vznikne základ pro přípravu dalších zmrzlin. Tuto směs si rozdělíme rovnoměrně do 3 misek.

Do první misky přidáme k předpřipravenému základu 2 lžičky kakaa, 1 lžíci lískooříškového másla a také pořádně nasekanou vysokoprocentní čokoládu. Té však jen trochu. Pořádně promícháme, aby se nám lískooříškové máslo se směsí hezky spojilo. Vezmeme si 2 tvořítka na nanuky a po jednotlivých lžících do nich vléváme kakaovo – oříškovou směs. Já dávám vždy 2 lžíce směsi, poté vložím 2 kolečka nakrájeného banánu a znovu doliju kakaovo-oříškovou směsí, než tvořítka zcela naplním. Takto dáváme minimálně na 2 hodiny mrazit.

Do druhé misky přidáme 2 lžíce kokosového krému, hrst strouhaného kokosu a takto společně umixujeme v mixéru, dokud se nám kokosový krém s ostatními ingrediencemi nespojí. Přidáme mrazem sušené maliny a už jen ručně promícháme. Vzniklou směsí naplníme 2 tvořítka na nanuky a dáme mrazit minimálně na 2 hodiny.

Do třetí misky přidáme špetku skořice a promícháme. Do 2 tvořítek na nanuky dáváme po 2 lžících skořicové směsi do každého tvořítka, poté 1 lžíci arašídového másla, opět 2 lžíce skořicové směsi a zase 1 lžíci arašídového másla. Pokud nám zbyla skořicová směs, můžeme jí ještě nalít na vrstvu arašídového másla. Dáme mrazit opět minimálně na 2 hodiny do mrazáku.

Já nechávám nanuky v mrazáku asi tak 3–4 hodiny, abych měla jistotu, že budou opravdu zmrzlé a hned tak se mi neroztečou.

Tvořítka vyndáme z mrazáku. Buď si je necháte chvilku povolit a pak zkoušíte zmrzlinu z formiček vytáhnout. Mne toto moc nešlo, proto jsem nahřála vršky tvořítek pod proudem vlažné vody. Tvořítka pak povolila sama a zmrzlinu jsem krásně vytáhla.

Teď už si zmrzlinu nazdobíme. Přelila jsem každý nanuk trochou ořechového kešu másla a pak už nazdobila kokosem, mrazem sušenými malinami a nasekanými vlašskými ořechy.

Dobrou chuť :)

 

Recept by Barča z IG: zpekacku.cz_fo­od_art

Pro přidání recenze se musíte přihlásit do svého účtu. Pokud účet nemáte, můžete se registrovat.

Zpět na recepty