BEZLEPKOVÝ DORTÍK S KAKAOVÝM KRÉMEM A JAHODAMI
180 min
8
255 kcal / kus
-
•
100 g arašídová mouka
-
•
50 g arašídové máslo
-
•
40 g Ghí přepuštěné máslo
-
•
2 vejce
-
•
1 čl skořice
-
•
1 čl prášek do pečiva
-
•
20 g vanilkový protein
-
•
100 g jablečné pyré
-
•
60 ml mandlové mléko
-
•
50 g hořká čokoláda
-
•
10 g kakao
-
•
250g jemný tvaroh
-
•
jahody
Ve větší misce smícháme spolu vejce, jablečné pyré, arašídové máslo, ghee a mandlové mléko. Potom do směsi přidáme i arašídovou mouku, protein, prášek do pečiva, skořici a osladíme podle chuti. Směs na korpus vylijeme do vystlané kruhové formy na pečení s průměrem 18 cm a dáme péct na 25 minut na 180 stupňů. Po upečení necháme dobře vychladnout.
Na krém smícháme tvaroh, kakao a čokoládové sladidlo. Jahody nakrájíme na tenké plátky. Korpus rozřízneme na polovinu, na spodní část natřeme polovinu krému, naskládáme na něj na plátky nakrájené jahody a potřeme druhou polovinou krému. Přeložíme na to i druhou část korpusu a na závěr jen polijeme rozehřátou hořkou čokoládou a necháme dobře vychladnout.
Dobrou chuť
Recept by blogerka Lucka IG : luckaa_luci👩🏼🍳
Pro přidání recenze se musíte přihlásit do svého účtu. Pokud účet nemáte, můžete se registrovat.
Makovo mandlový závin
14.08. 2023
Chocolate banana bread
08.06. 2023
Velikonoční bábovka
03.04. 2023
Nepečený Oreo cheesecake
09.12. 2022