VEGAN PAŘENÉ BUCHTY S ČOKOLÁDOU
35 min
12 ks
-
•
40 g kokosového cukru
-
•
250 g špaldové mouky
-
•
250 g rýžové mouky
-
•
Špetka himalájské soli
-
•
bioláda Zahrada
-
•
Mandle kokos čoko
-
•
25 g čerstvého droždí
-
•
vegan kakao
-
•
vegan máslo
-
•
400 ml mandlového mléka
V 100 ml vlažného mandlového mléka 🥛 rozmícháme droždí, 10 g hladké mouky a 10 g cukru. Směs necháme 15 minut odstát. Ve velké míse smícháme obě mouky, zbytek cukru a sůl. 🥣 Přidáme kvásek a zbytek vlažného mléka. Těsto vypracujeme rukama nebo mixérem tak, aby bylo hladké a přestalo se lepit na mísu. Rukama to trvá asi 15 minut a mixérem 10 minut 🤲🏻
Těsto následně necháme 1 hodinu kynout pod utěrkou při pokojové teplotě. 🍚 Po vykynutí těsto vyválíme na tloušťku asi 1,5 cm a pomocí poháru vykrojíme cca 12 částí / buchtiček. Polovinu naplníme džemem (nebo čerstvým ovocem) a druhou polovinu naplníme mandlově-kokosovým čokoládovým máslem. Spojením okrajů vytvoříme kulky 🥠
Mezitím v hrnci zahřejeme vodu pod pařák. Buchty budeme napařovat ve skupinkách po 3 – 4 přibližně 15 minut. Podáváme s grankem, vegan rozpuštěným máslem a extra mandlově-kokosovým čokoládovým máslem. 🍫
Recept by blogerka Annamária IG : annamaria_bilasova👩🏼🍳
Pro přidání recenze se musíte přihlásit do svého účtu. Pokud účet nemáte, můžete se registrovat.
Makovo mandlový závin
14.08. 2023
Chocolate banana bread
08.06. 2023
Velikonoční bábovka
03.04. 2023
Nepečený Oreo cheesecake
09.12. 2022