Piškotové řezy Kinder Pingui
40 min
10 ks
-
•
5 ks vajec
-
•
3 pl holandského kakaa
-
•
2 pl citrónové šťávy
-
•
1 čl jedlé sody
-
•
1 ks měkký tvaroh
-
•
2 ks smetany ke šlehání
-
•
2 pl arašídového másla
-
•
2 pl Caramel Twisteru
-
•
2 pl kokosového oleje
-
•
špetka himalájské soli
-
•
2 pl datlového sirupu
Postup :
Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. V jedné misce z bílků vyšleháme sníh a v druhé prošleháme žloutky. Ke žloutkům přidáme kakao, jedlou sodu (nebo přášek do perníku), pár kapek přírodního sladidla a citrónovou šťávu. Znovu vše promícháme. 🥣
Sníh opatrně vmícháme do směsi a rozprostřeme na plech vystlaný pečícím papírem. V troubě pečeme cca 20 minut na 170 stupňů. Korpus lze udělat i bez jedlé sody.
Na smetanový krém vyšleháme smetanu zvlášt dotuha a potom přidáme tvaroh a pár kapek sladidla a vše důkladně promícháme. Necháme odpočinout v lednici.⛄️
Tip: Můžeme také použít místo smetany a tvarohu 500 g mascarpone, které lehce vyšleháme do krému.
Karamelový střed vytvoříme smícháním arašídového másla, Caramel Twisteru, kokosového oleje, datlového sirupu a špetkou himalájské soli. Po upečení rozpůlíme korpus a namažeme jednu půlku smetanovým a karamelovým krémem. Spojíme obě poloviny korpusu.
Tip: Horní stranu lze pomazat rozpuštěnou hořkou čokoládou .🍫
Dobrou chuť 👌
Recept by blogerka Nikola z IG : nikola_fiskova 👩🏼🍳
Pro přidání recenze se musíte přihlásit do svého účtu. Pokud účet nemáte, můžete se registrovat.
Makovo mandlový závin
14.08. 2023
Chocolate banana bread
08.06. 2023
Velikonoční bábovka
03.04. 2023
Nepečený Oreo cheesecake
09.12. 2022
