Piškotové řezy Kinder Pingui

Hodnoceni (0)
Doba přípravy
40 min
Počet porcí
10 ks
Galerie
Suroviny na korpus :
Smetanový krém :
  • 1 ks měkký tvaroh
  • 2 ks smetany ke šlehání
Karamelový střed :
Na dokončení :

Postup :

Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. V jedné misce z bílků vyšleháme sníh a v druhé prošleháme žloutky. Ke žloutkům přidáme kakao, jedlou sodu (nebo přášek do perníku), pár kapek přírodního sladidla a citrónovou šťávu. Znovu vše promícháme. 🥣

Sníh opatrně vmícháme do směsi a rozprostřeme na plech vystlaný pečícím papírem. V troubě pečeme cca 20 minut na 170 stupňů. Korpus lze udělat i bez jedlé sody.

Na smetanový krém vyšleháme smetanu zvlášt dotuha a potom přidáme tvaroh a pár kapek sladidla a vše důkladně promícháme. Necháme odpočinout v lednici.⛄️

Tip: Můžeme také použít místo smetany a tvarohu 500 g mascarpone, které lehce vyšleháme do krému.

Karamelový střed vytvoříme smícháním arašídového másla, Caramel Twisteru, kokosového oleje, datlového sirupu a špetkou himalájské soli. Po upečení rozpůlíme korpus a namažeme jednu půlku smetanovým a karamelovým krémem. Spojíme obě poloviny korpusu. 

Tip: Horní stranu lze pomazat rozpuštěnou hořkou čokoládou .🍫

Dobrou chuť 👌

 

Recept by blogerka Nikola z IG : nikola_fiskova 👩🏼‍🍳

Pro přidání recenze se musíte přihlásit do svého účtu. Pokud účet nemáte, můžete se registrovat.

Zpět na recepty