ARAŠÍDOVÝ CHEESECAKE BEZ LEPKU
60 min
12
352 kcal/1 porce

-
•
120 g ovesné mouky
-
•
100 g arašídové mouky
-
•
80 g lískooříškové mouky
-
•
1 pl kokosového oleje
-
•
2 pl kokosového cukru
-
•
Špetka himalájské soli
-
•
1 pl holandské kakao
-
•
70 ml mléka
-
•
2 pl másla
-
•
2 pl kokosového cukru
-
•
3 pl arašídového másla
-
•
3 pl Caramel Twister
-
•
2 vejce
-
•
500 g plnotučného tvarohu
-
•
150 g čerstvého sýru
-
•
2 pl arašídového másla
-
•
100 g kvalitní hořké čokolády
-
•
70 ml mléka
-
•
nasekané nesolené arašídy
Dortovou formu o průměru 24 cm vyložte pečicím papírem, i strany. Všechny ingredience na korpus smíchejte a hmotu natlačte na dno a kraje formy 🥣
Všechny suroviny vyndejte z lednice přibližně 3 hodiny před pečením, aby měly pokojovou teplotu. Nejprve vyšlehejte tvaroh dohladka, pak do něj postupně zašlehejte čerstvý sýr a nakonec všechny ostatní suroviny. Vejce přidejte až na závěr a opatrně je vmíchejte lžící. 🍳
Hotovou náplň vlijte do dortové formy a dejte péct do předem vyhřáté trouby na 160°C 🔥Pečte 60 minut. Po celou dobu pečení neotevírejte troubu. Po upečení nechte cheesecake zchladnout na pokojovou teplotu a až poté ho dejte do lednice. 🍰
Hotovou polevu nalijte na cheesecake a posypejte nasekanými arašídy.🥜
Dobrou chuť 😊
Recept by blogerka Michaela IG : master_michaela👩🏼🍳
Pro přidání recenze se musíte přihlásit do svého účtu. Pokud účet nemáte, můžete se registrovat.



