JABLEČNÝ CRUMBLE BARS

Hodnocení (0)
Doba přípravy
60 min
Počet porcí
12
Galerie
Na základ
Na krém
  • 2 pl kešu krém
  • špetka himalájské soli
  • 3 pl javorového sirupu
  • ½ čl mleté skořice 
  • 2 čl vanilkového pudingu
  • 2 pl rozpuštěného másla
  • 3 velká jablka
  • 1 čl vanilkového extraktu
  • špetka muškátového oříšku 

Troubu si předehřejeme na 180° C a čtvercovou  formu si vyložíme pečícím papírem 🔥

Ve velké misce smícháme ovesnou mouku, vločky, kokosový cukr, skořici, sodu a himalájskou sůl. Přidejte rozpuštěné máslo a vanilkový extrakt ( pořípadně pravou vanilku ) a smíchejte, dokud se nevytvoří pěkná drobenka a těsto se začne shlukovat 🥣

Do připravené formy vložte asi 2/3 směsi a zbývající směs vložte do ledničky ( použijeme na drobenku ). Pomocí rukou rovnoměrně přitlačíme těsto na dno formy. ❄️

Následně připravíme jablečnou náplň. Ve velké pánvi nebo hrnci na středním ohni roztopíme máslo 🧈 Přidáme nakrájená olopaná jablka a promícháme tak, aby se jablka obalila. Přidáme kešu krém, javorový sirup, skořici, nové koření, muškátový oříšek a dobře promícháme aby se všechny suroviny spojily. Na mírném ohni vařte asi 5 – 7 minut, nebo dokud jablka nezačnou pěkně měknout. Dále vmícháme vanilku, kukuřičný škrob a vaříme na mísnem ohni po dobu 3 – 5 minut, aby omáčka zhoustla 🍏

Směs nalejeme na těsto a lžicí rovnoměrně rozetřeme. Pečeme 30 –35 minut – dokud není drobenka krásně zlatá ✨

Nechte si chutnat 🙂

 

Recept by blogerka Annamária  IG : annamaria_bila­sova👩🏼‍🍳

Pro přidání recenze se musíte přihlásit do svého účtu. Pokud účet nemáte, můžete se registrovat.

Zpět na recepty