PISTÁCIOVÁ ROLÁDA BEZ MOUKY
30 min
-
•
100 g mandlová mouka
-
•
50 g kokosového cukru
-
•
špetka himalájské soli
-
•
5 ks středních vajec
-
•
100 g Pistachio twister
-
•
250 g pevný tvaroh v alobalu
-
•
150 g zakysaná smetana
-
•
50 g medu
-
•
1/2 vanilkový lusk
Oddělíme žloutky od bílků - přidáme do nich špetku soli 🧂a vyšleháme z bílků tuhý sníh. Žloutky vyšleháme se sladidlem do pěny, přidáme mandlovou mouku a nakonec jemně vmícháme sníh z bílků 🥚
Těsto naneseme na plech 30x40cm vyložený pečícím papírem a pečeme cca 15 min na 180 stupňů do zezlátnutí. Roládu ihned po vytažení z trouby zarolujeme a můžeme zabalit do vodou navlhčené utěrky, aby byla více vláčná.
Na krém si vyšleháme tvaroh, zakysanou smetanu, pistachio twister, poté přidáme med, vanilku a citronovou kůrou 🍋
Studenou roládu uvnitř promažeme krémem (2 lžíce si necháme stranou), posypeme 1/2 sekaných pistácií a zarolujeme. Poté potřeme roládu zvenku a posypeme zbytkem pistácií a bílou čokoládou. Necháme uležet v lednici pár hodin, nejlépe však přes noc. ❄️
Dobrou chuť 👌
Recept by blogerka Míša IG : miniefit👩🏼🍳
Pro přidání recenze se musíte přihlásit do svého účtu. Pokud účet nemáte, můžete se registrovat.
Makovo mandlový závin
14.08. 2023
Chocolate banana bread
08.06. 2023
Velikonoční bábovka
03.04. 2023
Nepečený Oreo cheesecake
09.12. 2022

