JABLEČNÝ CRUMBLE BARS
60 min
12
-
•
1 ½ hrnku ovesné mouky
-
•
½ hrnku kokosového cukru
-
•
¼ čl himalájské soli
-
•
1 hrnek ovesných vloček
-
•
½ čl mleté skořice
-
•
8 pl rozpuštěného másla
-
•
¼ čl jedlé sody
-
•
1 čl vanilkového extraktu
-
•
2 pl kešu krém
-
•
špetka himalájské soli
-
•
3 pl javorového sirupu
-
•
½ čl mleté skořice
-
•
2 čl vanilkového pudingu
-
•
2 pl rozpuštěného másla
-
•
3 velká jablka
-
•
1 čl vanilkového extraktu
-
•
špetka muškátového oříšku
Troubu si předehřejeme na 180° C a čtvercovou formu si vyložíme pečícím papírem. 🔥
Ve velké misce smícháme ovesnou mouku, vločky, kokosový cukr, skořici, sodu a himalájskou sůl. Přidejte rozpuštěné máslo a vanilkový extrakt (pořípadně pravou vanilku) a smíchejte, dokud se nevytvoří pěkná drobenka a těsto se začne shlukovat. 🥣
Do připravené formy vložte asi 2/3 směsi a zbývající směs vložte do ledničky (použijeme na drobenku). Pomocí rukou rovnoměrně přitlačíme těsto na dno formy. ❄️
Následně připravíme jablečnou náplň. Ve velké pánvi nebo hrnci na středním ohni roztopíme máslo. 🧈 Přidáme nakrájená olopaná jablka a promícháme tak, aby se jablka obalila. Přidáme kešu krém, javorový sirup, skořici, nové koření, muškátový oříšek a dobře promícháme, aby se všechny suroviny spojily. Na mírném ohni vařte asi 5–7 minut, nebo dokud jablka nezačnou pěkně měknout. Dále vmícháme vanilku, kukuřičný škrob a vaříme na mísnem ohni po dobu 3–5 minut, aby omáčka zhoustla. 🍏
Směs nalejeme na těsto a lžicí rovnoměrně rozetřeme. Pečeme 30-35 minut – dokud není drobenka krásně zlatá. ✨
Nechte si chutnat 🙂
Recept by blogerka Annamária IG : annamaria_bilasova👩🏼🍳
Pro přidání recenze se musíte přihlásit do svého účtu. Pokud účet nemáte, můžete se registrovat.
Makovo mandlový závin
14.08. 2023
Chocolate banana bread
08.06. 2023
Velikonoční bábovka
03.04. 2023
Nepečený Oreo cheesecake
09.12. 2022