KOKOSOVO MLÉČNÁ RÝŽE S MANGOVÝM CHUTNEY
25 min
2
-
•
4 pl kokosového krému
-
•
600 ml mléka
-
•
120 g rýže
-
•
agáve sirup
-
•
8 lístků máty
-
•
1 celé mango
-
•
štáva z ½ citrónu
Rýži si pořádně promyjeme ve vodě alespoň 3krát. Omytou ji vložíme do hrnce spolu s mlékem. Během celého vaření rýži pravidelně mícháme, aby se nám nepřipálila. Když se mléko zahřeje a rýže postupně začíná růst, přidáme 4 PL kokosového krému a vaříme dokud naše rýže nechytí krémovou konzistenci bez nadbytečného mléka.
Zatímco vaříme rýži, můžeme si připravit osvěžující mangové chutney. Mango očistíme a nakrájíme na drobné kostičky. 100 g manga oddělíme a následně rozmixujeme v smoothie maker – i se šťávou z ½ citrónu. Zbývající kostky smícháme s nakrájenou mátou. Vychladlou rýži servírujeme do misky se dvěma PL mangovo-citronového chutney a jednou PL chutney. Rýži polijeme agáve sirupem a můžeme ochutnávat. Dobrou chuť!
Recept by Lucie Randové IG: forkassion
Pro přidání recenze se musíte přihlásit do svého účtu. Pokud účet nemáte, můžete se registrovat.
Makovo mandlový závin
14.08. 2023
Chocolate banana bread
08.06. 2023
Velikonoční bábovka
03.04. 2023
Nepečený Oreo cheesecake
09.12. 2022