KOKOSOVO MLÉČNÁ RÝŽE S MANGOVÝM CHUTNEY
25 min
2
- • 4 pl kokosového krému
- • 600 ml mléka
- • 120 g rýže
- • agáve sirup
- • 8 lístků máty
- • 1 celé mango
- • štáva z ½ citrónu
Rýži si pořádně promyjeme ve vodě alespoň 3krát. Omytou ji vložíme do hrnce spolu s mlékem. Během celého vaření rýži pravidelně mícháme, aby se nám nepřipálila. Když se mléko zahřeje a rýže postupně začíná růst, přidáme 4 PL kokosového krému a vaříme dokud naše rýže nechytí krémovou konzistenci bez nadbytečného mléka.
Zatímco vaříme rýži, můžeme si připravit osvěžující mangové chutney. Mango očistíme a nakrájíme na drobné kostičky. 100 g manga oddělíme a následně rozmixujeme v smoothie maker – i se šťávou z ½ citrónu. Zbývající kostky smícháme s nakrájenou mátou. Vychladlou rýži servírujeme do misky se dvěma PL mangovo-citronového chutney a jednou PL chutney. Rýži polijeme agáve sirupem a můžeme ochutnávat. Dobrou chuť!
Recept by Lucie Randové IG: forkassion
Pro přidání recenze se musíte přihlásit do svého účtu. Pokud účet nemáte, můžete se registrovat.