RAW PEANUT BUTTER BITES

Suroviny:

Na náplň:

Vrchní část:

  • 100 g hořké čokolády
  • 1 polévková lžíce kokosového oleje
  • 50 ml rostlinného mléka (kokosové , mandlové)

Postup:

1. Spodní vrstva vznikne z mixu ořechů, ovoce a semínek – výběr necháme na Vás, můžete použít cokoliv. Těsto by mělo být od použitého ovoce lepkavé.

(nejprve nasekej ořechy a potom postupně během mixování přidej sušené ovoce)

2. Do hrnce si dejte na nejslabší plamen arašídové máslo s olejem a solí, se sladidlem a postupně ohřej dokud se vše nerozpustí a nespojí, následně nalijte na spodní vrstvu a dej zamrazit na 1–2 hod.

3. Zahřej rostlinné mléko s olejem a přidejte čokoládu. Zahřívejte opatrně, aby se čokoláda nepřipálila, nalijte na ztuhlou vrstvu a dejte zamrazit na další hodinu

4. Vyberte z mrazáku a když je koláč tuhý, dejte do lednice

5. Vydrží cca 8 dní nebo podle rychlosti mlsných jazýčků :P