"NUTTELOVA / PRIBINÁČKOVÝ" NEPEČENÝ DEZERT

Publikováno:

✍ BUDEME POTŘEBOVAT:

  • ✅ 1 a čtvrt balení sušenek (použila jsem zelené bebe 24ks – mají nejlepší složení)

„NUTELOVÁ VRSTVA“

„PRIBIŇÁČKOVÁ VRSTVA“

  • ✅ 400g jemného tvarohu
  • ✅ 30g kakaa
  • ✅ 25g čokoládového proteinu (můžeme vynechat)
  • přírodní sladidlo

Asi 200ml mléka si dáme pomalu vařit. V druhé části mléka rozmícháme pudingový prášek, kakao a případně i protein – tuto směs přidáme do vařícího mléka a povaříme do zahuštění. Stáhneme z plotny a při chlazení mícháme tak, aby nevznikaly hroudy. Do ještě teplého pudingu přidáme nalámanou čokoládu, aby se roztopila a čokoládový krém. Po zchladnutí smícháme s tvarohem. Do plechu 20 × 20 cm si naskládáme na spod sušenky. Na první vrstvu sušenek si dáme první krém a přikryjeme opět sušenkami. U pribiňáčkové vrstvy si jen důkladně smícháme všechny suroviny dohromady, osladíme podle chuti a natřeme na druhou vrstvu sušenek. Vršek ozdobíme nastrouhanou čokoládou. Nejlepší je nechat odstát v ledničce do druhého dne – potom jsou sušenky krásně měkké. Skladujeme v lednici. Dobrou chuť