Meruňkové tofu knedlíky
20 min
2
-
•
100 g rýžové mouky
-
•
1 pl lísko-ořechového másla
-
•
200 g tofu natural
-
•
Čerstvé meruňky
-
•
2-3 pl javorového sirupu
Do hrnce dáme vodu a necháme vařit. Tofu rukama jemně podrvíme, přidáme rýžovou mouku, sirup, ořechové máslo a vypracujeme kompaktní těsto. Pokud je příliš lepivé, přidáme víc mouky, pokud je příliš tuhé, trošku vody.
Rozdělíme na 6 části a do každé vložíme vypeckovanou meruňku. Vytvarujeme knedlíčky. Vložíme do vroucí vody a vaříme 1-2 minuty nebo dokud nevyplavou na vrch.
Mezitím rozpustíme máslo, ve kterém následně obalíme knedlíky.
Na závěr je už pouze obalíme v lísko-ořechové mouce. Můžeme posypat mandlovými lupínky, polit zbylým máslem, přidat sezónní ovoce nebo extra ořechové máslo. A podáváme!
Recept by blogerka Annamária IG : annamaria_bilasova👩🏼🍳
Pro přidání recenze se musíte přihlásit do svého účtu. Pokud účet nemáte, můžete se registrovat.
Makovo mandlový závin
14.08. 2023
Chocolate banana bread
08.06. 2023
Velikonoční bábovka
03.04. 2023
Nepečený Oreo cheesecake
09.12. 2022

