Hokkaido Donuts
60 min
15 ks
-
•
50 g arašídové mouky
-
•
1 pl chia semínek
-
•
4 pl kokosového oleje
-
•
3 pl arašídového másla
-
•
2 vejce
-
•
1 čl prášku do pečiva
-
•
1 čl kůry z pomeranče
-
•
2 pl medu
-
•
150g hladké bezlepkové mouky
-
•
štáva z ½ pomeranče
-
•
1 čl kurkumy
-
•
300 g hokkaido pyré
-
•
3 pl arašídového másla
-
•
2 odšťavené pomeranče
-
•
3 a ½ pl datlového sirupu
POSTUP:
Na začátek smícháme suché ingredience spolu – hladkou bezlepkovou mouku, arašídovou mouku, kůru z pomeranče, prášek do pečiva, kurkumu a chia semínka. V druhé misce smícháme ostatní ingredience tedy – arašídové máslo, med, rozpuštěný kokosový olej, studené hokkaido pyré a dvě vejce. Tekutou směs pomalu přelijeme do suché – stále mícháme všechny ingredience, než se nám vytvoří těsto.
Těsto dávkujeme do plechu pro donuty cukrářským sáčkem. Pečeme v předem rozpálené troubě na 180 stupňů cca 30 minut.
Než se nám donuty dopečou – do hrnce si nalijeme šťávu z pomerančů, datlový sirup a arašídové máslo. Za stálého míchání přivedem k bodu varu a mícháme dokud nám poleva nezkaramelizuje a zhoustne. Po upečení necháme donuty vychladnout, polejeme polevou a ozdobíme sušeným pomerančem. Dobrou chuť.
Recept by Lucie Randová - IG: forkassion
Pro přidání recenze se musíte přihlásit do svého účtu. Pokud účet nemáte, můžete se registrovat.
Makovo mandlový závin
14.08. 2023
Chocolate banana bread
08.06. 2023
Velikonoční bábovka
03.04. 2023
Nepečený Oreo cheesecake
09.12. 2022