Hokkaido Donuts
60 min
15 ks
- • 50 g arašídové mouky
- • 1 pl chia semínek
- • 4 pl kokosového oleje
- • 3 pl arašídového másla
- • 2 vejce
- • 1 čl prášku do pečiva
- • 1 čl kůry z pomeranče
- • 2 pl medu
- • 150g hladké bezlepkové mouky
- • štáva z ½ pomeranče
- • 1 čl kurkumy
- • 300 g hokkaido pyré
- • 3 pl arašídového másla
- • 2 odšťavené pomeranče
- • 3 a ½ pl datlového sirupu
POSTUP:
Na začátek smícháme suché ingredience spolu – hladkou bezlepkovou mouku, arašídovou mouku, kůru z pomeranče, prášek do pečiva, kurkumu a chia semínka. V druhé misce smícháme ostatní ingredience tedy – arašídové máslo, med, rozpuštěný kokosový olej, studené hokkaido pyré a dvě vejce. Tekutou směs pomalu přelijeme do suché – stále mícháme všechny ingredience, než se nám vytvoří těsto.
Těsto dávkujeme do plechu pro donuty cukrářským sáčkem. Pečeme v předem rozpálené troubě na 180 stupňů cca 30 minut.
Než se nám donuty dopečou – do hrnce si nalijeme šťávu z pomerančů, datlový sirup a arašídové máslo. Za stálého míchání přivedem k bodu varu a mícháme dokud nám poleva nezkaramelizuje a zhoustne. Po upečení necháme donuty vychladnout, polejeme polevou a ozdobíme sušeným pomerančem. Dobrou chuť.
Recept by Lucie Randová - IG: forkassion
Pro přidání recenze se musíte přihlásit do svého účtu. Pokud účet nemáte, můžete se registrovat.