PISTÁCIOVÝ CHEESECAKE
60 min
12 ks
-
•
½ hrnku nesolených pistácií
-
•
3 pl kokosového oleje
-
•
1 hrnek datlí
-
•
½ hrnku kokosových chips
-
•
špetka himalájské soli
-
•
hrst nasenaných pistácií
-
•
5 pl pistáciového másla
-
•
špetka himalájské soli
-
•
3 pl rýžového sirupu
-
•
3 vejce
-
•
200 g zakysané smetany
-
•
500 g čerstvého krémového sýra
-
•
1 vanilkový lusk
-
•
2 hrsti nasenaných pistácií
-
•
mrazem sušené maliny
-
•
2 pl pistáciového krému
-
•
200 g zakysané smetany
Postup:
Dno dortové formy si vyložíme pečicím papírem. Do mixéru si vložíme datle, kokos, pistácie, kokosový olej a špetku soli. Vše umixujeme do hrubší konzistence, nemixujeme úplně do hladka. V mixéru se nám pravděpodobně tato směs bude mít tendenci lepit na boky mixovací nádoby, proto je třeba v půlce mixování zastavit, promíchat a znovu promixovat. Jakmile máme umixováno, vzniklou datlovou hmotu si vyklopíme na dno dortové formy a uhladíme. Nyní dáme celou formu i s datlovým těstem péct do trouby vyhřáté na 180˚C na 10 minut.
Mezitím si připravíme náplň. V misce si smícháme krémový sýr se zakysanou smetanou, vejci a pistáciovým máslem. Já si občas tuto směs vyšlehám v mixéru. Ten nám krém udělá krásně nadýchaný. Vanilkový lusk si rozpůlíme a všechna semínka přidáme do pistáciového krému. Zbylé lusky si schováme například do piksly s kokosem, který nám vanilka krásně provoní. Nyní přidáme ke krému rýžový sirup, špetku soli a hrst nasekaných pistácií. Vše promícháme, aby se nám směs krásně spojila a vylijeme na předpečenou krustu. Uhladíme a pečeme v troubě vyhřáté na 190˚C 35 – 40 minut.
Jakmile máme upečeno, vyndáme cheesecake z trouby a necháme vychladnout. Pokud se nám střed cheesecaku ještě trochu chvěje, není to nic špatného. Tak to má být. Zhruba po 2 hodinách, kdy nám chladne cheesecake při pokojové teplotě, jej uložíme do lednice, nejméne na 3 hodiny, nejlépe však přes noc. Zdobíme rozšlehanou zakysanou smetanou, pistáciovým máslem, nasekanými pistáciemi a mrazem sušenými malinami.
Recept by Bára IG: zpekacku.cz_food_art
Pro přidání recenze se musíte přihlásit do svého účtu. Pokud účet nemáte, můžete se registrovat.
Makovo mandlový závin
14.08. 2023
Chocolate banana bread
08.06. 2023
Velikonoční bábovka
03.04. 2023
Nepečený Oreo cheesecake
09.12. 2022