FAZOLOVÉ BROWNIES

✍ SUROVINY NA TĚSTO – FORMA 20 × 20:

  • ✅ 240 g červených fazolí ( buď uvažených a nebo z konzervy – POZOR ! pořádně propláchnout ! )
  • ✅ 2 vejce
  • ✅ 50 g bílého jogurtu
  • ✅ 100 g jablečného pyré
  • ✅ 25 g čokoládového proteinu
  • ✅ 30 g kakaa
  • ✅ 1/2 CL prášku do pečiva ( bez fosfátů )
  • přírodní sladidlo příchuť vanilka
  • ✅ skořice

✍ SUROVINY NA KRÉM:

✍ ČOKOLÁDOVÁ VRSTVA:

Troubu si předehřejeme na 170 stupňů. V malé misce smícháme protein, kakao, prášek do pečiva a mletou skořici. Vedle ve vetší misce si mixérem vyšleháme vejce, vanilkové sladidlo – dokud směs nebude nadýchaná. Následně si fazole a jablečné pyré rozmixujeme mixérem do hladké konzistence – přidáme k vejcím a prošleháme. Proteinovou směs si nakonec dřevěnou vařečkou zamícháme do těsta. Celou směs vylijeme do malé čtvercové formy na pečící papír a pečeme okolo 25 – 30 minut na 170 stupňů. Těsto by mělo zůstat uvnitř vlhké a zároveň kraje upečené. Když těsto vychladne – vytvoříme si arašídovou vrstvu smícháním tvarohu, creamcheesu, arašídového másla a sladidla. Dáme směs na chvíli do ledničky. Mezitím si rozpustíme vysokoprocentní čokoládu a tuk. Brownies namažeme arašídovým krémem, polijeme čokoládou a necháme alespoň hodinu ztuhnout v lednici. Potom si už jen užíváme :)