Domácí MUSLI TYČINKY

Suroviny:

  • 1 a půl hrnku ovesných vloček (ne Emco, jsou moc drcené)
  • 1 hrnek drcených oříšků a semínek (kdo jaké má rád)
  • 1 hrnek sušeného ovoce MIX
  • 1 lžíce medu (nemusí být)
  • 1–2 lžíce 100% arašídového másla
  • 1 banán
  • 2 bílky

Postup:

Ovesné vločky společně s oříšky opražíme na suché pánvi, nebo upečeme v troubě. Až oříšky a ovesné vločky získají opražením hezkou zlatou barvu, odstavte je a nasypte do mísy.
Rozmačkáme banán a přimícháme rozinky s brusinkami, k nim přimícháme opražené vločky s oříšky. Pro ještě lepší lepivost přidáme arašídové máslo (můžete i trochu medu, já ho ale ním lehce před koncem upečení potřela povrch, ať získá karamelový vzhled a lesk) a na závěr opatrně vmícháme sníh z bílků.
Směs dáme do pečící mísy vyložené peč. papírem a lehce udusáme. Pečeme asi 30 minut na 180°C. (Záleží na troubě, tak občas nakoukněte – pokud chcete sušší a křupavější nechte déle). S pomocí pečícího papíru müsli vyndejte ze zapékací misky a nechte vychladnout.
Krájejte až vychladnou.

Dobrou chuť, Nikol