Vlašské ořechy loupané

Země původu : ČR , Slovensko

Cena s DPH: od 79 
Množství:
+ -
Vlašské ořechy loupané

Nutriční hodnoty na 100 g:

Energie: 2894 kJ / 692 kcal
Bílkoviny: 15,8 g
Sacharidy / cukry: 14,4 g / 3,8 g
Tuky / Nasycené: 64 g / 6,7 g
Vláknina: 5,9 g
Sůl: 0 g

Vlašské ořechy

Vlaššský ořech (Juglans regia) je plodem ořešáku královského, který dorůstá do výšky 10–40 metrů. Ořešák královský je jedna z nejpěstovanějších dřevin na světě. První stromy se v Evropě začaly pěstovat v době bronzové, větší rozšíření pěstování tohoto stromu nastalo v době raného středověku. Plodem je oříšek obalený zdužnatělou češulí s kamenným oplodím.

Vlašské ořechy, které ořešák produkuje, jsou velice výživné, neboť obsahují v průměru 70 % tuků obsahujících zejména velice zdravé nenasycené mastné kyseliny, 18 % proteinů (bílkovin) a přibližně 3% sacharidů (cukrů). Nachází se v nich železo, selen, zinek, draslík, vitamín E a skupina vitamínů řady B. Ořechy svým tvarem tak trochu připomínají mozek a mozkové činnosti také prospívají. Mají rovněž protizánětlivé vlastnosti, příznivě působí na srdečně – cévní choroby, regulují krevní tlak, snižují hladinu cholesterolu.