Ricottové knedlíčky s omáčkou z lesního ovoce

Na knedlíčky potřebujeme :

  • ➡️ 250g ricotty
  • ➡️ 100g pohankové mouky a trochu na podsypání
  • ➡️ 25g kokosový cukr
  • ➡️ 1 žloutek
  • ➡️ 4 vrchovaté lžíce strouhaného kokosu
  • ➡️ špetka himalájské soli

Na přeliv potřebujeme

Postup

Navažte všechny suroviny na těsto a důkladně je smíchejte dohromady, až vznikne jedna hrouda, která se už nelepí na stěny misky. Uválejte si malé knedlíčky. Nyní je můžete dát připravené do lednice a nechat je vyčkávat na vaření až 24 hodin. A nebo už vařte vodu a vkládejte všechny najednou. Vařte 5–6 minut podle velikosti knedlíčků. Nejlepší je jeden knedlíček vylovit, rozříznout a zkontrolovat, zda už je úplně provařený. Lesní ovoce rozmixujeme v mixéru. Knedlíčky rozdělíme na talíř a přelijeme omáčkou z lesního ovoce a Arašídovým máslem . Dobrou chuť