OŘÍŠKOVÝ DORTÍK

Publikováno:

✍ NA KORPUS POTŘEBUJEME :

✍ NA KRÉM POTŘEBUJEME :

  • ✅ 500 g měkký tvaroh
  • ✅ 100 g bílý jogurt
  • jahodový SUMMER krém
  • ✅ 20 g proteinu
  • ✅ 3 vejce

Postup:

Předehřeme si troubu na 160 stupňů. Nejdřív si smícháme těsto na korpus – všechno dohromady, těsto má být tužší, ale ne tolik. Pro lepší konzistenci přidejte rostlinné mléko. Potom dáme do formy ( já měla docela velkou, takže klidně můžete použit ingredience v menší dávce) a dáme na 10 min do trouby. Mezitím si připravíme vrchní část – vyšleháme bílky do pěny. Smícháme tvaroh se zbytkem a nakonec přidáme vyšlehané bílky a lehce promícháme. Vytáhneme z trouby korpus, přídáme krém a při 160 stupních pečeme ještě dalších cca 40–45 min. Hlídejte špejlí a po vyndání nechte vychladnout aspoň 1–2 hodiny. Dobrou chuť :)