Meruňkové tofu knedlíky
Na knedlíčky
100 g rýžové mouky
1 pl lísko-ořechového másla
200 g tofu natural
Čerstvé meruňky
2-3 pl javorového sirupu
-
Do hrnce dáme vodu a necháme vařit. Tofu rukama jemně podrvíme, přidáme rýžovou mouku, sirup, ořechové máslo a vypracujeme kompaktní těsto. Pokud je příliš lepivé, přidáme víc mouky, pokud je příliš tuhé, trošku vody.
-
Rozdělíme na 6 části a do každé vložíme vypeckovanou meruňku. Vytvarujeme knedlíčky. Vložíme do vroucí vody a vaříme 1-2 minuty nebo dokud nevyplavou na vrch.
-
Mezitím rozpustíme máslo, ve kterém následně obalíme knedlíky.
-
Na závěr je už pouze obalíme v lísko-ořechové mouce. Můžeme posypat mandlovými lupínky, polit zbylým máslem, přidat sezónní ovoce nebo extra ořechové máslo. A podáváme!
MERUŇKOVÉ TOFU KNEDLÍKY

