Lyofilizované broskve

100% broskve, se zachovanou strukturou a výživovou hodnotou, bez přidaného cukru, barviv, dochucovadel a konzervačních látek, voňavé jako čerstvé.

Velikost: 20g
Dostupnost: skladem
Cena s DPH: 39 
Množství:
+ -
Lyofilizované broskve

Lyofilizované broskve

Lyofilizované broskve jsou 100% broskve, se zachovanou strukturou a výživovou hodnotou, bez přidaného cukru, barviv, dochucovadel a konzervačních látek, voňavé jako čerstvé.

Věděli jste, že?

  • Pěstování broskví začalo před 4000 lety v Číně.
  • Do Evropy byly rozšířeny díky římským tažením.
  • Do Ameriky se dostaly broskve v 16.století.
  • Novodobé pěstování broskví na našem území (ČR) teprve od roku 1951.

Prospěšné účinky broskví…

  • Díky vyváženému množství vitamínů A ,C a E nejlepší přírodní antioxidanty.
  • Obsahují nejméně tuku a mají nejnižší obsah sodíku ze všech druhů ovoce.
  • Denní konzumace broskví je prospěšná při jakémkoliv stupni srdeční nedostatečnosti nebo snížení schopnosti srdce vykonávat svojí funkci.
  • Dalo by se říci, že složení broskve je ideální pro srdce.
  • Niacin, skrývající se v broskvích má uklidňující účinky, zlepšuje náladu a působí blahodárně vůči stresu.
  • Napomáhají při selhání ledvin.
  • Vyvolávají pocit nasycení, jsou účinnou pomocí při snižování denní spotřeby kalorií.
  • Díky nízkému obsahu vlastních kalorií napomáhají broskve k odstranění kyselého odpadu metabolismu.

Možnosti použití…

vaření:

  • s drůbežím masem
  • s grilovaným vepřovým masem
  • sirupy, příchuť do minerální vody
  • zmrzliny
  • čaje
  • destiláty a lihoviny

pečení:

  • řezy, nákypy, zákusky, piškotová těsta, koláče
  • müsli, cereálie, jogurty, mléčné koktejly, jogurtové koktejly,
  • v kombinaci s želatinou ( dorty, zákusky )

Lidové léčitelství radí konzumovat broskve jako lék proti kašli a astmatu.