Lyofilizované jahody

100% jahody, které mají zachovanou barvu, tvar i chuť čerstvých jahod, bez jakýchkoliv přidaných stabilizačních látek nebo dochucovadel, k lyofilizaci jsou vybrané vždy jen ty dozrálé čerstvé plody.

Velikost: 15g
Dostupnost: skladem
Cena s DPH: 29 
Množství:
+ -
Lyofilizované jahody

Lyofilizované jahody jsou:

100% jahody, které mají zachovanou barvu, tvar i chuť čerstvých jahod, bez jakýchkoliv přidaných stabilizačních látek nebo dochucovadel, k lyofilizaci jsou vybrané vždy jen ty dozrálé čerstvé plody.

Věděli jste, že?

  • Jahody byly dle archeologů konzumovány již v době kamenné.
  • První jahody byly převážně pěstovány mnichy ve středověku.
  • Za dnešní podobu jahod vděčíme zahradníkovi ze dvora Ludvíka XV – Antoniu Duchesnovi, díky jeho zkřížení odrůd jahodníku.
  • Na území Čech se jahody začaly pěstovat až v 19. století v oblasti Neveklovska.

Prospěšné účinky jahod…

  • Antioxidační látky neutralizují škodlivé účinky volných radikálů.
  • Díky svému alkalizujícímu účinku jahody podporují vylučování kyseliny močové, doporučují se proto při dně a revmatu .( rostlinné antibiotikum ).
  • Pomáhají předcházet arterioskleróze a brzdí její další postup.
  • Zlepšují proudění krve v artériích.
  • Řadí se mezi ovoce s nejnižším obsahem kalorií – jsou tedy vhodnou stravou při různých dietách včetně těch redukčních a očistných
  • Mají ochranný účinek na nervové buňky.
  • Antokyanin obsažený v jahodách snižuje syntézu cholesterolu v játrech.

Možnosti použití…

cereální směsi v kombinaci s mlékem nebo jogurtem
ochucení vody

pečení:
kynutá těsta, piškotová těsta, odpalovaná těsta

vaření:
sladká jídla (pudinky)
alkoholické i nealkoholické nápoje (sekty, koktejly…)

Již v lidovém léčitelství doporučovaly babky kořenářky jahody jako lék proti revmatismu, ledvinovým kamenům, onemocnění močového měchýře i horečce.