THAJSKÉ KUŘE S ARAŠÍDOVÝM DRESINKEM

✍ NA DRESING BUDEME POTŘEBOVAT

  • ✅ ¼ šálku arašídového másla
  • ✅ 2 stroužky česneku
  • ✅ 1 pl sezamového oleje
  • ✅ 2 pl sojové omáčky
  • ✅ 2 čl kokosového cukru
  • ✅ 1 – 2 pl chilli pasty ( podle toho, jak máte rádi ostré jídlo )
  • ✅ 2 pl octa
  • ✅ 2 pl limetkové štávy
  • ✅ 6 čl kokosového mléka ( použila jsem nízkotučné )
  • ✅ 2 pl vody
  • ✅ ¼ čl himalájské soli

✍ NA SALÁT POTŘEBUJEME

  • ✅ 300 g čerstvých vaječných nudlí
  • ✅ 2 šálky červeného zelí ( drcené )
  • ✅ 2 šálky bílého zelí ( drcené )
  • ✅ 2 mrkve ( jemné nasekané )
  • ✅ ¼ čl himalájské soli
  • ✅ pórek nebo 2 ks šalotky ( jemné nasekané )

✍ NA SATAY CHICKEM BUDEME POTŘEBOVAT

  • ✅ kuřecí prsíčka ( nakrájené na tenké plátky )
  • ✅ 2 čl sladké sojové omáčky
  • ✅ 1 pl kokosového oleje
  • ✅ sůl a pepř

Připravte nudle podle pokynů na balení. Vložíme zelí a mrkev do misky, přidáme 1/4 lžičky soli, promícháme a 5–10 minut necháme lehce změknout. Smíchejte všechny ingredience na kuřecího maso Satay. Rozehřejte olej na pánvi s nepřilnavým povrchem na vysokou teplotu a přidejte kuře – smažte 3 minuty do zlatova, poté vyndáme na talířek bokem. Kuře necháme zchladnout. Nakonec smícháme nudle a zbylé salátové ingredience s kuřecím masem a dresinkem, a podáváme. Dobrou chuť