PISTÁCIOVÝ CHEESECAKE

Publikováno:

✍ NA ZÁKLAD BUDEME POTŘEBOVAT

✍ NA NÁPLŇ BUDEME POTŘEBOVAT

✍ NA DOKONČENÍ BUDEME POTŘEBOVAT

Dno dortové formy si vyložíme pečicím papírem. Do mixéru si vložíme datle, kokos, pistácie, kokosový olej a špetku soli. Vše umixujeme do hrubší konzistence, nemixujeme úplně do hladka. V mixéru se nám pravděpodobně tato směs bude mít tendenci lepit na boky mixovací nádoby, proto je třeba v půlce mixování zastavit, promíchat a znovu promixovat. Jakmile máme umixováno, vzniklou datlovou hmotu si vyklopíme na dno dortové formy a uhladíme. Nyní dáme celou formu i s datlovým těstem péct do trouby vyhřáté na 180 C na 10 minut. Mezitím si připravíme náplň. V misce si smícháme krémový sýr se zakysanou smetanou, vejci a pistáciovým máslem. Já si občas tuto směs vyšlehám v mixéru. Ten nám krém udělá krásně nadýchaný. Vanilkový lusk si rozpůlíme a všechna semínka přidáme do pistáciového krému. Zbylé lusky si schováme například do piksly s kokosem, který nám vanilka krásně provoní. Nyní přidáme ke krému rýžový sirup, špetku soli a hrst nasekaných pistácií. Vše promícháme, aby se nám směs krásně spojila a vylijeme na předpečenou krustu. Uhladíme a pečeme v troubě vyhřáté na 190 C 35 – 40 minut. Jakmile máme upečeno, vyndáme cheesecake z trouby a necháme vychladnout. Pokud se nám střed cheesecaku ještě trochu chvěje, není to nic špatného. Tak to má být. Zhruba po 2 hodinách, kdy nám chladne cheesecake při pokojové teplotě, jej uložíme do lednice, nejméne na 3 hodiny, nejlépe však přes noc. Zdobíme rozšlehanou zakysanou smetanou, pistáciovým máslem, nasekanými pistáciemi a mrazem sušenými malinami.