LÍSKOOŘÍŠKOVÉ COOKIES

✍ NA TĚSTO BUDEME POTŘEBOVAT

✍ NA KRÉM BUDEME POTŘEBOVAT

Při přípravě tohoto receptu potřebujeme už uvařenou cizrnu. Pokud však máte doma suchou cizrna, přes noc si ji namočte do vody a ráno do měkka uvařte. Takto uvařenou cizrnu necháme vychladnout a přidáme spolu s ½ rozmixovaného banánu, špetkou soli, dvěma vajíčky a třemi polévkovými lžičkami lískoořechového másla do smoothie makeru. Vše do hladka vymícháme. Takto rozmixované těsto vložíme do misky a promícháme s kávovou lžičkou kypřícího prášku bez fosfátů.

Do promíchaného těsta vlijeme šťávu z celého pomeranče a znovu promícháme, aby se šťáva dostala rovnoměrně do celého těsta. Postupně přidáváme 40 g na polovinu nakrájených lískových oříšků, 50 g hořké čokolády a na kostky nakrájený banán. Vše dobře promícháme. Když máme těsto připravené můžeme si připravit Lískový krém.

Do úzké misky si vložíme 1 banán, kávovou lžičku kakaa, 10 g lískových oříšků, 30 gramů rozinek a špetku himalájské soli. Vše dobře rozmixujeme ponorným mixérem.

Troubu si vyhřejeme na 180 ° a naplníme cukrářským sáčekem naše cizrnové těsto. Na sáček nepotřebujeme žádnou násadku. Jednoduše těsto dávkujeme přes odstřižení část sáčkut tak, aby se nám vedle dávkování těsto vzpříčení v kapse a my jsme ho rovnoměrně dokázali vytisknout na plech. Do cookiesových hromádek si lžičkou uděláme jamku do níž vkládáme polévkovou lžíci našeho lískového krému. Po naplnění krém zakryjeme těstem a malou lžičkou zarovnáme do formy cookies.