KOKOSOVO MLÉČNÁ RÝŽE S MANGOVÝM CHUTNEY

✍ NA MLÉČNOU RÝŽI BUDEME POTŘEBOVAT

✍ NA CHUTNEY BUDEME POTŘEBOVAT

  • ✅ 1 celé mango
  • ✅ štáva z ½ citrónu
  • ✅ 8 lístků máty
  • ✅ agáve sirup

✍ POMŮCKY

  • ✅ miska
  • ✅ vařečka
  • ✅ hrnec
  • ✅ nůž
  • ✅ smoothie maker

Rýži si pořádně promyjeme ve vodě alespoň 3 krát. Omytou ji vložíme do hrnce spolu s mlékem. Během celého vaření rýži pravidelně mícháme, aby se nám nepřipálila. Když se mléko zahřeje a rýže postupně začíná růst, přidáme 4 pl kokosového krému a vaříme dokud naše rýže nechytí krémovou konzistenci bez nadbytečného mléka. Zatímco vaříme rýži, můžeme si připravit osvěžující mangové chutney. Mango očistíme a nakrájíme na drobné kostičky. 100 g manga oddělíme a následně rozmixujeme v smoothie maker – i se šťávou z ½ citrónu. Zbývající kostky smícháme s nakrájenou mátou. Vychladlou rýži servírujeme do misky se dvěma pl mangovo-citronového chutney a jednou pl chutney. Rýži polijeme agáve sirupem a můžeme ochutnávat. Dobrou chuť!

Recept by Lucie Randová IG: forkassion